De alaskan malamute

De Alaskan Malamute is een geschikte hond voor jou als je van veel bewegen houdt. Het is een hond die overal mee naar toe wil. Je kunt samen gaan hardlopen of een eind gaan fietsen. Deze hond wordt gebruikt voor de sledenhondensport.

Alaskan Malamutes zijn aanhankelijke zelfstandige en vriendelijke honden. Ze zijn gehoorzaam, erg intelligent, eigenzinnig  en zeker niet slaafs. Ze zijn  lief voor kinderen. Ze kunnen wat dominant zijn tegenover andere honden. Alaskan malamutes zijn in principe vriendelijk tegen iedereen, als waak hond zijn ze dus niet geschikt.  Katten en konijnen zijn niet de geschikte huisgenoten alleen als ze er op jonge leeftijd mee opgroeien.

De vacht van een alaskan malamute beschermd hen uitstekend tegen de kou. Ze kunnen dan ook perfect buitenhuis worden gehouden.

De schouderhoogte is voor reuen 63,5 cm en voor teven 58,5 cm. De Alaskan Malamute heeft een dubbele stokharige vacht, de bovenvacht is dik en grof en de ondervacht is dicht, vettig en wollig.

Rasstandaard AMCN

 

 

 

 

 

 

 

De sledenhondensport

Onze honden zijn actief in de sledenhondensport. In Nederland en Belgiē zijn een paar honderd sledenhondenteams actief. Omdat in Nederland (te)weinig sneeuw valt, wordt getraind met een kar, een step of een fiets. Ook hoort hardlopen (canicross) tot de mogelijkheden. De mate van inspanning is afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid.

In Nederland en Belgiē worden ook sledehondenwedstrijden gehouden. In de winter zijn veel Nederlandse teams in de sneeuw te vinden om aan sledehondenwedstrijden mee te doen.

Beoefenaars van de sledehondensport dienen in Nederland jaarlijks voor hun hond een vrijstelling aan te vragen om deze sport te kunnen beoefenen. De Alaskan Malamute en enkele andere rassen hebben, indien zij in het bezit zijn van een stamboom, automatisch deze ontheffing

Evenementen